17 de febrer 2015

Comunicat de la Penya Almogàvers


Avui la LIGA DE FÚTBOL PROFESIONAL (LFP) ha emès un comunicat acusant la PENYA ALMOGÀVERS de cantar "Cristiano es un borracho" en el partit Barça-Llevant el passat 15 de febrer.



Davant de la denúncia de la LIGA DE FÚTBOL PROFESIONAL  cap a la nostra entitat, des de la PENYA ALMOGÀVERS volem manifestar:

- Estem sorpresos que la LFP denunciï un càntic d’aquestes característiques, en comparació amb altres càntics i insults que se senten a altres camps de futbol, molt més greus, i que fomenten el racisme, l’homofòbia, el sexisme o l’anticatalanisme, amb total impunitat i que no són ni denunciats ni castigats.  


- Encara estem més sorpresos que s’atribueixin aquests càntics a la Penya Almogàvers.

- La Penya Almogàvers com a grup no va iniciar el càntic en contra de Cristiano Ronaldo, perquè és totalment antagònic al nostre tarannà.  


- Els 25 anys d’història de la Penya Almogàvers ens avalen com a grup d’animació que anima l’equip sempre des d’una vessant practicant de la no violència i de la defensa dels valors de barcelonisme i el catalanisme.



- L'any 1994 la Penya Almogàvers va ser premiada com a millor afició en el marc dels “IV Premios Nacionales Juego Limpio”, organitzats pel Consejo Superior de Deportes, Federacion Española de Futbol, Liga de Futbol Profesional i l’Asociacion de Futbolistas españoles.


- La Penya Almogàvers utilitza el català com a llengua vehicular entre els seus membres, a les xarxes socials i  a l’hora d’animar l’equip.


- La denúncia parla de 200 membres de la Penya Almogàvers. Ja ens agradaria tenir 200 socis al Gol Sud cada partit, per poder animar de valent a l’equip.  


- El Gol Sud és l’únic punt d’animació que hi ha actualment a l’estadi i s’hi reuneixen membres de diferents grups d’animació, penyes barcelonistes, i sobretot gent externa als grups.  


- La denúncia i acusació  de la LFP cap a la nostra entitat, demostra la ignorància que té la LFP com estament sobre la realitat del Gol Sud del Camp Nou i especialment sobre la nostra penya.



Visca el Barça i Visca Catalunya!



Penya Almogàvers

Grup d’animació del FC Barcelona

Barcelona, 17 de febrer de 2015